Aparati za kavu, espresso aparati – Ručni aparati za espresso

Ručni espresso aparati

Mljevena kava se, kod ovog tipa espresso aparata, sipa u specijalnu lopaticu, koja se umetne tik pod glavu ručnog aparata i jednim poluokretom se fiksira. Nedostatak ovog tipa aparata za kavu je u tome što, nakon što kavu pripremimo, moramo očistiti lopaticu od taloga, što nije slučaj kod automatskih aparata za kavu i aparata za kavu u kapsulama.

Prednost ručnog espresso aparata je, kako visoka kvaliteta dobivenog napitka, tako i to što je cijeli proces pripreme, od početka do kraja, u potpunosti u Vašim rukama.

Cijene ručnih espresso aparata počinju od cca 300 kn, a kvalitetni ručni aparat za kavu bi Vas mogao koštati i preko 2 000 kn. Cijene profesionalnih ručnih espresso aparata koje možete vidjeti u kavanama i restoranima su skuplji i po nekoliko desetaka tisuća kuna.

Skuplji ručni aparati za kavu mogu imati i neke dodatne funkcije kao što su grijač šalice, sistem za postizanje bolje pjene i sl. Većina ručnih espresso aparata, čak i onih jeftinijih, ima parnu cjevčicu za pripremu mliječne pjene.

U usporedbi s aparatima za kavu u kapsulama, ručni espresso aparati Vam omogućuju puno povoljniju cijenu jedne šalice kave – koja se kreće od 0,5 - 2,5 kn .Sažetak:
Ručni espresso aparat će najviše odgovarati ljubiteljima espressa koji žele pripremu svake šalice kave imati u svojim rukama.

Fotogalerija – ručni espresso aparatiTablica za i protiv – ručni espresso aparati

Prednosti: Kvaliteta pripremljene kave, mogućnost kontrole svakog koraka pripreme
Nedostatci: Zahtjevnija priprema kave, redovito čišćenje lopatice od taloga
Cijena: 300 – 3 000 kn
Kome će najviše odgovarati: Ljubitelju kvalitetne kave koji si voli svoju kavu sam pripremiti


Natrag na početnu stranicu ...

Naš savjet:
Želite kupiti aparat za kavu, ali nemate dovoljno gotovine? Povoljan zajam možete zatražiti kod Crediale.com