Aparati za kavu, espresso aparati – Aparati za kavu u kapsulama

Aparati za kavu u kapsulama

an image

Mljevena kava se u ovaj tip aparata za kavu stavlja u posebnim kapsulama (ili patronama). Prednost ovih aparata je niža cijena u usporedbi s automatskim i ručnim espresso aparatima te nadasve jednostavna i čista priprava kave. Nedostatak, i to ne baš zanemariv, je viša cijena jedne šalice kave (oko 3 kn).

Aparat za kavu u kapsulama u pravilu može pripremiti više vrsta pripravaka od kave – osim klasičnog espressa može pripremiti moku, capuccino, a bolji modeli i café lungo, laté macchiato, chococino.

Espresso aparat s kapslulama Vam u nekim slučajevima momže pripremiti čak i čaj, bezkofeinski espresso ili ice coffy – ovisno o tome koju vrstu patrona u njega umetnete.

Ono što Vam može zakomplicirati život, kupite li jedan ovakav aparat, je činjenica da kapsule nisu univerzalne – uređajima jednog proizvođača u pravilu odgovara jedan tip kapsula. Najrašireniji sistem kapsula je onaj od Nespressa, a slijede ga npr. Illy, Julius Meinl ili Lavazza.

Cijena aparata za kavu u kapsulama se kreće od 315 kn, a za kvalitetni uređaj s više funkcija kao što su npr. grijanje šalice, cjevčica za pripremu mlječne pjene i mogućnost pripreme više napitaka, morat ćete izdvojiti od 1 000 kn na više.


Sažetak:
Espresso aparati za kavu u kapsulama će se najviše svidjeti onim poklonicima kave kojima su dovoljne 1 do 2 šalice kave dnevno, onima kojima je važno da priprema kave bude jednostavna i onima koji su spremni pomiriti se s činjenicom da okus kave neće uvijek biti tako savršen kao kod kave pripremljene u ručnim ili automatskim aparatima za kavu.Fotogalerija – aparati za kavu u kapsulamaTablica za i protiv – aparati za kavu u kapsulama

Prednosti: Prihvatljiva cijena uređaja, brza i jednostavna priprava kave
Nedostatci: Viša cijena jedne šalice kave, niža kvaliteta napitka nego kod ručnih/automatskih aparata
Cijenana: 315 - 2 000 kn
Komu će najviše odgovarati: Manje zahtjevnim konzumentima kaveNatrag na početnu stranicu ...

Naš savjet:
Želite kupiti aparat za kavu, ali nemate dovoljno gotovine? Povoljan zajam možete zatražiti kod Crediale.com