Aparati za kavu, Aparati za espresso – Automatski aparati za kavu

Automatski aparati za kavu i espresso

an image

Automatski aparat za kavu i espresso (često krivo pisan kao 'expreso') će učiniti sve umjesto Vas – izmjerit će točnu dozu kave, kavu će samljeti, popariti i odstraniti otpad u ugrađeni koš. Kvalitetniji automatski aparati za kavu mogu imati i funkciju za automatsko čišćenje aparata ili uklanjanje kamenca. Prednost je u jednostavnom načinu korištenja ovog aparata, a nedostatak je njegova visoka cijena.

Cijene automatskih aparata za kavu se kreću od cca 2 400 kn, kvalitetne automatske aparate za kavu može se nabaviti po cijeni od cca 5 - 7 tisuća kn. Cijene skupljih aparata za automatsku pripremu kave mogu prijeći granicu od dvadeset tisuća kuna.

Automatski aparati za kavu nam osim kvalitetnijeg mlinca i kompresora mogu ponuditi i čitav niz dodatnih funkcija, kao što su npr. mogućnost odabira temperature i jačine kave, mogućnost odabira stupnja finoće mljevenja kave, kapacitet za smještaj više različitih vrsta kave, spremnik za mlijeko s funkcijama zagrijanog ili zapjenjenog mlijeka.

Pritiskom na jedno dugme kod automatskog aparata za kavu možemo dobiti napitak po svom izboru, bio to capuccino, kafe latte ili latte machiato. To je nešto o čemu vlasnici ručnih aparata mogu samo sanjati...


Sažetak:

Automatski aparati za kavu su prikladni za ljubitelje espressa koji ne žele ili nisu u mogućnosti posvetiti pripremi svojeg omiljenog pića previše vremena i truda, a u isto vrijeme im izdvajanje povećeg iznosa za nabavu aparata ne predstavlja problem.


Fotogalerija – automatski aparati za kavuTablica za i protiv – automatski aparati za kavu

Prednosti: Vrlo čist posao, aparat radi sve umjesto Vas
Nedostatci: Viša cijena aparata za kavu
Cijena: 2 500 – 7 000 kn i više
Kome će najviše odgovarati: Ljubitelju kave koji ne želi ili ne može posvetiti previše vremena pripremi dobre kave.


Natrag na početnu stranicu ...

Naš savjet:
Želite kupiti aparat za kavu, ali nemate dovoljno gotovine? Povoljan zajam možete zatražiti kod Crediale.com