Aparati za kavu, espresso aparati – Filter aparat za kavu
an image

Aparati za filter kavu

Aparati za filter kavu, za razliku od espresso aparata, pripremaju kavu tako da njom prolazi vruća voda pod normalnim pritiskom.

Naravno, kava koju dobijemo ovim postupkom puno je slabija i manje izražajna od espressa. Isto tako, i cijena ovog uređaja je puno jeftinija od cijene espresso aparata što je velika prednost ovog tipa aparata za kavu.

Cijene filter aparata za kavu se kreću od cca 200 kn do cca 900 kn. Skuplji aparati za filter kavu imaju i dodatne funkcije kao što su: filtracija vode, čvrsti filteri (za razliku od papirnatih filtera koji se trebaju mijenjati nakon svake uporabe), ili mogućnost odabira arome skuhane kave (npr. filter aparat DeLonghi ICM 65 ST).

Osim niske cijene, prednost aparata za filter kavu u usporedbi s espresso aparatima je i to što odjednom možemo pripremiti puno veću količinu kave nego u aparatima za espresso.


Sažetak
Filter aparat za kavu će najviše odgovarati onima koji vole slabiju kavu i onima koji često pripremaju velike količine kave ili jednostavno ne žele trošiti velike iznose na espresso aparate.

Fotogalerija – filter aparati za kavuTablica za i protiv – filter aparat za kavu

Prednosti: Niža cijena aparata, mogućnost pripreme većih količina kave
Nedostatci: Manji intenzitet okusa kave u usporedbi s kavom iz espresso aparata
Cijena: Od cca 200 do cca 900 kn
Kome će najviše odgovarati: Manje zahtjevnim konzumentima kave ili onima koji trebaju moći pripremiti veće količine kave odjednomNatrag na početnu stranicu ...
Naš savjet:
Želite kupiti aparat za kavu, ali nemate dovoljno gotovine? Povoljan zajam možete zatražiti kod Crediale.com